Зошто токму крем за лице од полжав?

Природата претставува непресушен извор на можности и секогаш нуди идеални состојки за подобрување на било каков проблем или состојба на Вашата кожа. Едно од тие решенија е токму слузот од полжав кој директно од природата се употребува во козметички цели како решение во случај на проблем со

Прочитај повеќе

Раната превенција од канцер е клучна

tig-10

Според некои нови студии од научниците од Broad Institute of MIT, Harvard и Dana-Farber Cancer Institute, издадени во Nature Cancer во јануари 2020 година, некои лекови кои се користат за третман на дијабетес, инфламација, алкохолизам, па дури и за третман на артритис имаат значаен антиканцероген ефект. Научниците

Прочитај повеќе

Пореметување на функцијата на тироидна жлезда

ендонорм капсули

Тироидната жлезда е мала жлезда во форма на пеперутка сместена веднаш под Адамовото јаболко, во неа се создаваат хормони кои влијаат на целокупниот метаболизам во телото како и енергетските процеси во организамот. Болестите на тироидета се меѓу најчестите здравствени проблеми на населението, посебно во некои делови на

Прочитај повеќе