ЗДРАВЈЕТО ДОАЃА ОД ПРИРОДАТА!
моб. 078 388 898

ХЕМАНИ Масло од Црно Семе

ХЕМАНИ Масло од Црно Семе

ХЕМАНИ Масло од Црно Семе, 125мл

Hemani Маслото од црно семе е 100% ПРИРОДНО масло. Маслото е добиено со ладно цедење на семето од NIGELLA SATIVA (без употреба на растворувачи) има мошне богат хемиски состав на кој се должат и многуте негови корисни својства, но додатокот во исхраната не е надоместок или замена за урамнотежена исхрана.

Description

Се препорачува да се пие 1 лажиче на ден.Препорачаната доза не треба да се надминува.Да се чува подалеку од дофат на деца.

Анализа на состав:

Протеини- 208 мг/г,Тиамин   (вит Б1) -15мг/г, Рибофлавин (вит Б2)-1мг/г,Пиридоксин (вит Б6) – 5 м/г, Нијацин (вит Б3)  – 57мг/г, Фолaти- 610мг/г, Калциум-1859 мг/г, Железо-105мг/г, Бакар-18 мг/г, Цинк-60мг/г, Фосфор-5265 мг/г

Протеините во состав на маслото:

 • Допринесуваат за одржување на здрави коски и мускули

 

Рибофлавин (вит Б2) во состав на маслото допринесува за:

 • одржување на нормален енергетски метаболизам
 • нормално функционирање на нервниот систем
 • одржување на функцијата на еритроцитите
 • заштита на клетките од оксидативен стрес, штитејќи го организмот од предвремено стареење

 

Тиамин (вит Б1)во состав на маслото

 • Допринесува за нормална функција на срцето

 

Пиридоксин (вит Б6) во состав на маслото допринесува за :

 • нормално функционирање на имунолошкиот систем
 • отстранување на чувството на замор

 

Железото во состав на маслото допринесува за :

 • нормални когнитивни функции (концентрација, помнење и внимание)
 • нормално создавање на еритроцитите и хемолглобинот

 

Цинкот во состав на маслото овозможува :

 • одржување на здрава коса, нокти и кожа
 • одржување на нормален вид

 

Фолатите во состав на маслото:

 • Допринесуваат за нормален развој на плодот за време на бременоста

Производител: Hemani International KEPZ Karachi Pakistan, под лиценца од Hemani Herbal LCC Longwood, FL 32750, USA

КОНТАКТ ИНФО

Phone: +389 2 3232 982
Phone: +389 2 3298 985
Mobile: 078 388 898
Mobile: 078 388 899
Email: astrapan@gmail.com
Email: panterfax@gmail.com
Facebook: Facebook Fan Page