ЗДРАВЈЕТО ДОАЃА ОД ПРИРОДАТА!
моб. 078 388 898

СОК ОД НОНИ

СОК ОД НОНИ

750 ден

100% ПРИРОДЕН СОК ОД НОНИ! Сокот од Нони се добива од растението Morinda Citrifolia, кое расте исклучиво на Пацифички острови. Во народна медицина се користи за многу здраствени проблеми, помага во јакнење на имунолошкиот систем, го штити кардоваскуларен систем, намалува болка и оток и ги јакне на коските и лигаментите, зголемува ментална моќ и стимулира правилна работа на ендокринолошки систем.

Опис

  • Нони златен сок 500 мл, ги засилува следниве системи на телото:
  • Имун систем: го зголемува бројот на леукоцити, или уште познати како клетки борачи, кои што учествуваат во одбрана на организмот од вируси, бактерии, па дури и од канцер клетки.
  • Скелетен систем:  Намалува болка и оток преку намалување на воспалителни процеси и зајакнување на коски и лигаменти.                                                                                 Уринарен систем: Помага при уринарни инфекции и инфекции на бубрези.
  • Нервен систем: Ја зголемува менталната моќ. Kсеронинот  во Нони злтниот сок ги отвора местата на рецептори на мозок што му овозможува на мозокот да прима повеќе хормон ендорфин и затоа има седативно дејство и ефект на ослободување од болка.
  • Ендокринолошки систем: Стимулира правилна работа на ендокринолошкиот систем. Намалува менструални болки и ги решава сексуланите проблеми кај мажи и жени.
Состав: 10ml. од производот содржи сок од:
  1. Нони  (Morinda citrifolia) (Fr.)……………….750 mg.
  2. Гарсиниа (Garcinia pedunculata (Fr.)…………250mg.
  3. Спирулина (Spirulina platensis) (W.P.)……….250mg.
  4. Стевиа (Stevia rebaudiana) (Lf.)………………….5mg.

 

Други состојки:

·         Презервативи (Дозволени)

·         Боја, вкус………………………………………..Q.S.

·         Деминерализирана вода…………………….….Q.S.

Начин на употреба:  15-30 мл. два до три пати на ден, на гладно. Протресете го шишето пред употреба.  Да не се надминува препорачаната дневна доза. Се препорачува да се користи во период од 3 до 6 месеци. Препорачано е да пиете поголеми количини на вода во текот на денот.

Предупредувања: Додатоците во исхраната не се замена за балансирана исхрана и здрав животен стил, и не може да се користат како замена за оброк. Присуството на седименти е природна појава. Да не се користи во случај на пречувствителност на состојките. Производот е наменет за сите возрасни групи. Производот треба да се чува надвор од дофат на деца.

Пакување: 500 мл.

Произведувач: Kudos Laboratories India (Unit – Ⅱ ), Plot No. 3231, Nagla Enclave,

Phase-Ⅱ, Netaji Subhash Chowk, NIT, Faridabad, (Haryana), India.