ЗДРАВЈЕТО ДОАЃА ОД ПРИРОДАТА!
моб. 078 388 898

РЕФЛУВАРД ® КЕСИЧКИ СТАПЧИЊА

РЕФЛУВАРД ® КЕСИЧКИ СТАПЧИЊА

450 ден

вкус на анасон

РЕФЛУВАРД ® КЕСИЧКИ СТАПЧИЊА е граничен производ во форма на кесички стапчиња за директна орална употреба, кој содржи Бодликава Круша, Маслинка, Полифеноли, Сладок корен, Нане, Киви и Актинидин. РЕФЛУВАРД ® КЕСИЧКИ СТАПЧИЊА  има  омекнувачко и смирувачко дејство (врз дигестивниот систем), а придонесува и за нормална дигестивна функција.

1+1 гратис

Опис

Состав: Препорачана дневна доза е 2 кесички и истата содржи: Opuntia ficus-indica mil. (Бодликава круша) кладоди сув екстракт 104мг, Olea europea L. (Маслинка)  сув екстракт од листови тит.3,7% во Полифеноли 72мг,вкупни полифеноли 12мг, Glycyrrhiza glaba L. (сладок корен) сув екстракт од корен тит 35 во глицеризинска киселина 60 мг, Mentha x piperita L. (Нане) сув екстракт од листови 1:4  30мг, Actinidia chinensis Pianch. (Киви) овошен сув екстракт 16000 CDU / g во Aкинидин 40мг. Конзерванси: Калиум сорбат, Натриум бензоат, Вкус, Растителен глицерин, згуснувач: натриум алгинат, регулатор на киселост: калциум карбонат, натриум бикарбонат.   Без глутен.

Дозирање и начин на употреба: Препорачана дневна доза за возрасни е една кесичка од 10 мл по секој од двата главни оброка или една кесичка ноќе пред спиење. Протресете ја содржината на кесичката со слаб притисок  на нејзините страни, потоа отворете ја и директно голтнете ја содржината.

Предупредување:  Да не се надминува дневната препорачана доза! Пред употреба да се прочита упатството за употреба.  Пред употреба консултирајте се со вашиот лекар ако сте бремени или доите. Не го користете производот доколку сте пречувствителни на една или повеќе состојки од производот. Избегнувајте продолжена употреба  доколку имате висок крвен притисок. Отворената кесичка која не е целосно искористена мора да се фрли! Да се чува подалеку од  дофат на деца!

Производител: REVI PHARMA Srl Via Giovanni Falcone,35-20080 Vernante,Italy, произведува за SHEDIR PHARMA Srl Italy-Via Bagnulo, 95 -80063 Plano di Sorrento (NA).