ЗДРАВЈЕТО ДОАЃА ОД ПРИРОДАТА!
моб. 078 388 898

КОЕНЗИМ Q10

КОЕНЗИМ Q10

299 ден

Коензим Q10 или уште познат под името убикинон, преставува природен антиоксидант кој ги штити клетките од оксидативен стрес и игра важна улога во метаболизмот. Нивото на убикинонот се намалува со зголемување на годините и со појава на хронични заболувања, па затоа е важно да се внесува како суплемент.

Состав: Една таблета содржи 50мг Коензим Q10.

Едно пакување содржи 30 таблети.

Упатство за употреба: Една таблета на ден, пожелно после оброк. Да не се надминува препорачаната дневна доза. Додатоците во исхрана не се замена за балансирана исхрана и здрав животен стил и не може да се користат како замена за разновидна исхрана. Да не се користи во случај на пречувствителност на состојките.

Производител: Pharmacy Laboratories, 57 Wieselki Street, 04-830 Warsaw, Poland.

Опис

Постојат докази дека суплементи на CoQ10 можат да влијаат на намалување на крвниот притисок. CoQ10 се користи и за лекување на срцева слабост и други срцеви заболувања, помагајќи да се подобрат некои симптоми и да се намалат срцевите ризици во иднина кога се комбинираат со редовни лекови. Научни докази укажуваат дека CoQ10 може да помогне да се спречат или лекуваат негативните ефекти кои се јавуваат при земање на лекови за холестерол од типот на статин (болки во мускулите и проблеми со црниот дроб). Прелиминарните студии покажаа дека CoQ10 може да ја забави прогресијата на Алцхајмеровата болест, но не и да ја запре.

CoQ10 исто така е проучен како превентивен третман на главоболки од мигрена, иако може да бидат потребни неколку месеци да се работи. Проучено е и за низок број на сперматозоиди, рак, ХИВ, мускулна дистрофија, Паркинсонова болест, заболување на непцата и многу други состојби.