ЗДРАВЈЕТО ДОАЃА ОД ПРИРОДАТА!
моб. 078 388 898

КАПИЛАР ТАБЛЕТИ

КАПИЛАР ТАБЛЕТИ

996 ден

КАПИЛАР ТАБЛЕТИ 250мг, пакување од 200 таблети.

Еден од најактивните биофлавоноиди во природата, кој има силно антиоксидативно дејство и изразена протективна моќ врз мембраните на клетките е Дихидрокверцетинот. Дихидрокверцетинoт присутен како активна компонента во таблетите и Kапилар е изолиран од Сибирскиот ариш (Larix Siberica). 

Опис

За што се треба да се земаат Капилар таблетите:

– Дихидрокверцетинот учестува во подобрување на работата на кариоваскуларниот систем, ја зголемува еластичноста на крвните садови и го намалува лошиот холестерол во крвта.

– Дихидрокверцетинот и витамин Ц делуваат синергистички и постигнуваат многу силен антивирусен ефект со што вршат супресија на вирусот и не му овозможуваат негово ширење во организмот

– Дихидрокверцетинот ја намалува вискозноста на крвта со што спречува создавање на тромб

– Ја подобрува и микроциркулацијата на крвта во целиот организам и на десетици илјади километри капилари кои испорачуваат кислород и други потребни хранливи материи до секоја клетка на организмот

– Ја подобрува функционалната состојба на целиот ❤️кардиоваскуларниот систем како и на периферениот крвоток, вклучувајќи го и мозочниот

Состав: Дихидрокверцетин 10мг во таблета, Сорбитол, Калциум стеарат.

Препорачана доза:  Возрасни и деца постари од 14 години 1 до 2 таблети, 2 до 3 пати во текот на денот за време на оброк.  Максимална дневна доза е 6 таблети и истата не треба да се надминува. Додаток во исхраната не е надоместок или замена за урамнотежена исхрана. Д асе чува подалеку од дофат на деца.

Произведувач:   ДИОД   Ул.Дербеневскаја, д.11А, Русија