ЗДРАВЈЕТО ДОАЃА ОД ПРИРОДАТА!
моб. 078 388 898

Дигитален апарат за мерење на крвен притисок

Дигитален апарат за мерење на крвен притисок

СПЕЦИФИКАЦИИ

  • Опсег на мерење : 0-300 mmHg
  • Срцеви отчукувања : 40-200 bpm/min
  • Варијации во притисокот : +_ 3mmHg
  • Варијации во срцеви отчукувања : +_ 5%
  • Тип на батерии: 2 Алкални батерии
  • Рок на траење на батерија: 5 години или 10 000 мерења
  • Димензии: 33×9.5×6 cm

Опис

Апаратот е соодветен за домашна, клиничка и хоспитална примена. Истиот е прецизен, точен и претставува идеална замена за живините сфингоманометри. Овој тип на манометар е дизајниран од страна на Канадски лекар и истиот со оглед на неговата прецизност и практичност се очекува да ги замени во потполност живиниот тип на сфингоманометри за мерење на крвен притисок.

Рецензии

There are no reviews yet.

Be the first to review “Дигитален апарат за мерење на крвен притисок”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *