ЗДРАВЈЕТО ДОАЃА ОД ПРИРОДАТА!
моб. 078 388 898

ГЛУКОКЕР

ГЛУКОКЕР

600 ден

РЕГУЛАТОР НА ВАШИОТ ШЕЌЕР

Според производителот Срирам Хербалс, Глукокер е еден од најдобрите “лекови” кој без споредни ефекти го регулира нивото на шеќерот во крвта. Глукокер е додаток во исхрана кој доаѓа во пакување со 120 капсули, и истиот не претставува замена за здрава и балансирана исхрана и здрав начин на живот.

Опис

Состојките на Глукокер се следните:

Gymnema Sylvestre:
Гимнема силвестре истотака позната како Гумар, е познанта како “уништувач на шеќерот”. Листовите на растението се сушат се толчат со плодот од коријандер потоа сокот се екстрахира и се пие како лек за дијабетес. Во Индија се употребува за третман на дијабетес тип 2.

Momordica charantia:
Горчлива диња, истотака позната и како горчлива тиква, горчлива краставица, карела итн, се одгледува во Азија, источна Африка и Јужна Америка. Се користи истотака во третман на дијабетес. Некои од состојките присутни во горчливата диња се познати по способноста да го намалуваат нивото на шеќер во крвта.

Asparagus Racemosus:
Аспарагус рацемозус (Шатавари) има сладок и горчлив вкус, има сладок пост дигестивен ефект и студенo дејство. Ги подобрува вата и пита дошите.

Commiphora Mukul:
Комифора мукул (Гугул) е една од најупотребуваните билки во ајурведската медицина. Има повеќекратна употреба. Полезното дејство на гугулот е опишано во многу стари ајурвдски текстови, но и од модерните практикувачи на ајурведата. Сите овие употреби се базирани на употребата од страна на ајурведските доктори, а некои се потврдени и со клинички испитувања.

Pterocarpus Marsupium:
Птерокарпус Марсупиум, истотака познат и како индиски Кино, Малабар Кино итн е големо дрво кое вообичаено расне во западните и јужни делови на Индија и Шри Ланка. Делува така што има способност да ја намали абсорбцијата на глукозата од дигестивниот тракт. Истотака познато е дека може да ги подобри нивоата на инсулинот и проинсулинот.

Glycyrrhiza Glabra (Yashtimandu):
Glycyrrhiza Glabra Linn вообичаено е позната како Јашти-маду/ Мадука(Санскрит)/Мулхати (Хинди) и е ефикасна за контролирање на дијабетските промени на високиот шеќер во крвта како и високите нивоа на масти.

Повеќе инфо на +389 78 388 899, +389 78 388 898, +389 2 3298-982

Глукокер можете да го најдете во сите аптеки на Зегин и Виола