ЗДРАВЈЕТО ДОАЃА ОД ПРИРОДАТА!
моб. 078 388 898

Гел за нозе „Капилар® со Флавосоми®”,туба 30г

Гел за нозе „Капилар® со Флавосоми®”,туба 30г

Употребата на технологијата на флавосомите му дозволува на гелот за нозе „Капилар® со Флавосоми®“ да делува побрзо и поефективно од козметичките средства од претходната генерација. Флавосомите на гелот за нозе „Капилар®“  се липозоми, создадени по патентирана нанотехнологија. Со својата структура Флавосомите® ја имитираат структурата на клетки во човечкото тело, благодарејќи на што тие лесно навлегуваат во длабоките слоеви на кожа носејќи таму биоактивни материи. Гелот за нозе „Капилар® со Флавосоми®“содржи: липозомален дихидроквецетин – 2%, липозомален троксерутин – 10%, липозомален витамин РР – 0,2%. Гелот за нозе „Капилар® со Флавосоми® може да се употребува кај склоност за проширени вени, отоци, замор, тежина и болки во нозете, при ослабен венозен или лимфен проток , при модринки и сл. Посебно се препорачува на оние кои заради професијата имаат постојано оптоварување на нозете.

Description

Состав: вода, Флавосоми®, етоксидигликол, емулзија АСТЕМ-Si-F, 1,3-бутиленгликол,метилпарабен, пропилпарабен, етилпарабен, акрилат С10-30, алкилакрилаткросполимер, троксерутин, PPG-4-Ceteth-20, жолчка, ТЕА, дихидрокверцетин, аскорбил,тетраизопалмитат, дипотасиум глициризат, витамин РР, линаоол, бутилфенил,метилпропионал, гераниол, лимонен.

Начин на употреба: потребната количина гел со меки масирачки движења да се нанесе на чиста кожа на нозете до целосно апсорбирање*. Да се употребува 1-2 пати дневно. * Се препорачува да се причека одредено време до целосно апсорбирање на гелот за нозе „Капилар® со Флавосоми®“, за да се избегне можноста од појава на дамки на светла облека.

Напомена:да не го користат лица пречувствителни на компоненти на производот.

Начин на чување: На темно место на температура од 4 до 25⁰C.

Рок на употреба: 18 месеци од датумот на производство. Датумот на производство е означен на пакувањето.

Производител: ПАО Диод 115114, Москва,ул Дербеневскаја, д.11А,Русија

КОНТАКТ ИНФО

Phone: +389 2 3232 982
Phone: +389 2 3298 985
Mobile: 078 388 898
Mobile: 078 388 899
Email: astrapan@gmail.com
Email: panterfax@gmail.com
Facebook: Facebook Fan Page